vineri, 16 aprilie 2010
Coronita de vanilie
Ingrediente:
Blat:
8 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
4 linguri nuca macinata
1 esenta rom
1 praf sare
Se freaca galbenusurile cu zaharul,esenta si separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Pui treptat albusurile in galbenusuri si incorporezi faina si nuca incet.
Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu gaura,unsa cu unt si tapetata cu faina ,si se da la cuptorul deja preincalzit 25-30 minute ,dupa care se lasa la racit.
Crema:
500 ml lapte
5 glbenusuri
3 linguri amidon
150 gr zahar
1 esenta vanilie
200 gr unt
200 gr gem capsuni
Se amesteca laptele cu galbenusurile ,cu amidonul si se fierbe compozitia ,pe foc mic,amestecand mereu pana se ingroase ,dupa care se lasa la racit.
Se freaca untul spuma cu zaharul ,esenta vanilie si se dauga treptat peste el crema de lapte racita.
Se opreste un sfert din crema pentru ornat.
Decor:
150 gr nuca macinata
Se taie blatul in 3.
Se unge prima parte de blat cu 4-5 linguri de gem ,se intinde jumatate din crema de vanilie,se pune a doua parte de blat ,gem,restul de crema si blat.
Se imbraca tortul in crema oprita si se tapeteaza cu nuca macinata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu