vineri, 16 aprilie 2010
Tort Deliciu cu ananas
Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf copt
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cele 2 compozitii .
Se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce in cuptorul deja preincalzit pentru 35 minute.
Ingrediente:
Umplutura:
2 cutii compot ananas
300 gr frisca
1 lingura amidon
Se scurge compotul de zeama .
Se zdrobeste un sfert din fructe si pasta obtinuta se pune la foc impreuna cu 5 linguri de amidon .
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa,amestecand continuu,apoi se da la rece.
Ingrediente:
Decor:
200 gr zahar
100 gr ananas
2 cirese confiate
Se topeste zaharul si se intinde pe o hartie de copt .
Dupa ce s-a racit ,se faramiteaza cu ciocanul de snitele.
Cu el se va decora tortul.
Mod de asamblare:
Se taie blatul in 2 ,se insiropeaza primul blat cu suc de ananas ,se intinde crema de ananas amestecata cu jumatate din frisca si se acopera cu a doua felie de blat.
Se insiropeaza din nou cu suc de ananas si se imbraca tortul cu restul de frisca.
Se orneaza cu feliile de ananas ramase ,cu zaharul ars si cele 2 cirese confiate sau dupa imaginatia fiecareia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu