marți, 13 aprilie 2010
Tabouleh(salata)
Ingrediente:
225 g germeni de grâu (bulgur) fin sau cuscus
50 g pătrunjel tocat
8 cepe verzi tăiate mărunt
4 linguri suc de lămâie
2-3 roșii mari
40 g frunze de izmă (mentă sălbatică)
2-3 castraveți, curățați și tăiați cubulețe mărunte
4 linguri ulei de măsline
Sare și piper
Mod de preparare:
Se pune bulgurul la umflat cu apa fiarta cat sa il acopere(cca 30 minute),apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa.
Se lasa sa se raceasca.
Taiati rosiile si castravetii cubulete, se peste bulgur intr-un castron,iar peste ele se adauga restul:patrunjelul tocat marunt marunt,ceapa,menta, ulei,sare dupa gust si se introduc in frigider .
Se serveste in foaie de salata sau varza sau pur si simplu in lipie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu