marți, 13 aprilie 2010

Tabouleh(salata)




Ingrediente:

225 g germeni de grâu (bulgur) fin sau cuscus

50 g pătrunjel tocat

8 cepe verzi tăiate mărunt

4 linguri suc de lămâie

2-3 roșii mari

40 g frunze de izmă (mentă sălbatică)

2-3 castraveți, curățați și tăiați cubulețe mărunte

4 linguri ulei de măsline

Sare și piper



Mod de preparare:

Se pune bulgurul la umflat cu apa fiarta cat sa il acopere(cca 30 minute),apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa.
Se lasa sa se raceasca.
Taiati rosiile si castravetii cubulete, se peste bulgur intr-un castron,iar peste ele se adauga restul:patrunjelul tocat marunt marunt,ceapa,menta, ulei,sare dupa gust si se introduc in frigider .
Se serveste in foaie de salata sau varza sau pur si simplu in lipie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu