Ingrediente:
Pt chiftele
1kg carne miel tocata
1 ceapa mare rosie (200g) , taiata marunt
1ou
1/4 cana menta maruntita
2 lingurite de patrunjel tocat
2 lingurite coaja rasa lamaie
1 1/2 lingurita chimen
3 catei usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
Pt sosul de iaurt cu lamaie
200ml iaurt
2 lingurite menta maruntita
1 1/2 lingurite suc lamaie
1/2 lingurita zahar
Folosind mainile, amestecati ingredientele pt chiftele intr-un castron.
Faceti chiftele folosind pt o chiftea cantitatea unei linguri.
Plasati chiftelele pe o tava, introduceti tava la frigider pt 30min.
Gatiti chiftelele intr-o tigaie cu ulei bine incinsa sau la gratar, pana cand devin maronii.
Pt sos:puneti ingredientele intr-un blender si procesati-le.
Portii pt 4 persoane.
Taiati marunt patrunjelul, ceapa, menta.
Combinati patrunjelul, ceapa, menta cu burghulul si rosiile,adaugati sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea,apoi amestecati .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu