marți, 13 aprilie 2010
Pui Szechuan
Ingrediente:
2 piepturi de pui intregi sau 4 jumatati de piept de pui,
3 linguri amidon,
1 lingura ulei(de preferat de alune),
3 catei usturoi tocati,
5 linguri sos soia,
1,5 linguri otet alb de vin,
6 cepe verzi taiate in bucati de 2-3 cm,
pahar apa,
1 lingurita zahar,
1/8 lingura piper cayenne (se poate substitui cu ardei rosu iute pisat sau boia iute)
Mod de preparare:
Se dezoseaza pieptul de pui si se curata de piele, se taie carnea cubulete mici, se da puiul prin amidon.
Se incinge putin ulei in wok in care se vor pune cubuletele de pui si usturoiul.
Dupa ce puiul se rumeneste putin, se va adauga sosul de soia, otetul, zaharul si apa.
Dupa trei minute pe foc se va adauga si ceapa verde si ardeiul rosu.
Pentru a-si pastra aroma, se mai lasa decat 2 minute pe foc si se da la o parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu