marți, 13 aprilie 2010

Shakrie


Ingrediente:
carne de vita sau un pui
o ceapa
boabe piper,sare
2 oua
1 lingura amidon
2 litri iaurt
cusbura,chesmun
usturoi
menta
un sfert pachet unt
orez
taitei


Mod de preparare:

Carnea de vita se taie bucati si se fierbe cu o ceapa ,boabe de piper si sare.

Sosul:

2 oua se bat bine cu 1 lingura amidon.
Se toarna iaurt rece(2 litri) peste oua si se bat bine.
Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mare pana fierbe.
Se pune piper negru,cusbura,chemun,si mult usturoi.
Se mai lasa sa dea cateva clocote pana ce nu se mai simte gustul de amidon.
La sfarsit se pune menta si un sfert de pachet de unt sau margarina si se lasa sa se topeasca.
Cand e gata sosul,se strecoara carnea( de supa )si se baga in sos.

Se mananca cu OREZ CU TAIETEI(fiecare isi alege cantitatea dorita):
Se spala orezul si se lasa la stors,la uscat.Se pune ulei intr-o cratita si se prajesc taieteii pana se auresc(se amesteca in ei sa nu se arda).
Se pune orezul si se caleste apoi cu taieteii.
Se pune sare si apa fierbinte (apa sa fie de 2 degete deasupra orezului cu taieteii) si se lasa la foc mare pana ce se vad gauri in orez Dupa ,se amesteca usor sa nu se zdrobeasca si se pune capacul si se mai lasa aprox 15min.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu