marți, 13 aprilie 2010
Prajitura Bounty
Pt tava mare:
Blat:
8 albusuri
2 pahar zahar=600 g
5 pahare cu nuca de cocos=500 g
Ciocolata:
4 linguri cacao
4 linguri zahar
2 lingura ness cafe
200 g ciocolata amaruie
putin lapte sau smantana de frisca
Crema:
2 cutie de smantana pt frisca 38% grasime-eu am pus doua cutii
2 plic praf instant de crema de vanilie(se prepara la rece)
Ciocolata rasa
Mod de preparare blat:
Batem albusurile spuma ,impreuna cu zaharul,pana rezulta o spuma tare si lucioasa
Se pune nuca de cocos si se amesteca cu o paleta.
Punem compozitia la copt in tava cu hartie de copt netapetata,la 160 grade,pana se aureste deasupra.
Se scoate mai usor din tava daca se lasa sa se raceasca.
Pentru ciocolata,punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie,pana se omogenizeaza.
Se pune imediat peste blatul racit.
Crema de vanilie:
Punem impreuna smanatana cu praful si le amestecam cu mixerul.
Crema rezultata se pune peste stratul de ciocolata.
Se rade deasupra ciocolata.
Se pune la frigider cateva ore,apoi se taie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu