luni, 19 aprilie 2010

Pui cu sos de ghimbir si usturoi






Ingrediente:

500 gr piept pui dezosat si fara piele
4 linguri de vin de orez
1 lingura sos de soia
1 ou
1 / 3 cana amidon de porumb
6 căţei de usturoi (tocată)
4 linguri de ghimbir proaspat (tocat)

Sos:

6 linguri sos de soia
6 linguri de vin de orez
3 linguriţe de zahăr
1 legatura ceapa verde (tăiate)


Mod de preparare:

Adauga pieptul de pui intr-un un castron mare. Se adauga sosul de soia şi vinul de orez.Se pune la marinat timp de 30 minute.
Se amesteca oul cu amidon de porumb si se dau bucatile de piept de pui prin acest aluat.
Se încălzeşte uleiul si se prajesc bucatile de pui date prin aluat pana se fac crocante. Se scot pe prosoape de hartie.
Adauga 2 linguride ulei in wok sau tigaie si se pune la incins. Adauga usturoiul si ghimbirul şi se amestecă timp de 15 secunde. Adauga sos de soia, vinul de orez şi zahărul.
Se amestecă şi se fierbe.
Acest sos se toarna peste bucatile de pui si se presar deasupra acestora bucati taiate de ceapa verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu