luni, 19 aprilie 2010
Enchiladas Verde
Ingrediente:
2 piept de pui fara os fara piele jumatati
2 cani de supa de pui
un sfert dintr-o ceapă mare
1 căţel de usturoi
2 lingurite de sare
1 praf de sare
12 tortilla de porumb
1 ceasca brânză data pe razatoare sau faramitata
jumate ceapa alba (tocata)
1 legatura coriandru proaspat (tocat)
Mod de preparare:
Într-o cratiţă se adaugă pieptul de pui, se toarnă supa de pui in tigaie, se adauga ceapa , 1 căţel de usturoi, sare.
Se fierbe timp de 20 minute sau până când puiul este complet fiert.
Scoateţi pieptul de pui din tigaie dar opriti supa de pui.
Puiul se pune la rece. Se strecoara supa aruncand ceapa si usturoiul. După ce s-a răcit suficient rupeţi in fasii carnea.
Ingrediente sos salsa verde:
500 gr tomatillos proaspete (fara pielite)
5 ardei Serrano
un sfert dintr-o ceapă mare
1 căţel de usturoi
1 praf de sare
Puneti tomatillos( gogonele mai coapte) şi ardeiul Serrano într-o oală şi se adaugă apă, astfel încât acestea sunt complet acoperite.
Se fierbe până tomatillos isi schimba nuanta stralucitoare. Tomatillos şi ardeiul se strecoară şi se pun într-un blender cu un sfert de ceapa, 1 căţel de usturoi, şi o priză de sare. Se toarna supa de pui si se amesteca cu blenderul pana pasta devine piure. Se toarnă amestecul intr-o cratita si se fierbe pana se ingroase.
Se toarna putin ulei intr-o tigaie la foc mare. Se prajeste fiecare tortilla pentru doar câteva secunde pe fiecare parte.
Scufundati tortilla uşor prăjite in sosul de salsa verdede salsa verde până cand tortilla devine moale.
Umpleti tortilla cu carne de pui, salsa verde ramasa, branza rasa sau faramitata, ceapa tocata si coriandru.
Se pudreaza cu coriandru tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu