miercuri, 14 aprilie 2010

Harira


Ingrediente:

o mana de carne in cubulete (de miel sau vaca)
1 dovlecel marisor taiat maruntel
1 morcov taiat maruntel
2 rosii mari sau jumate de conserva rosii maruntite
1 ceapa
patrunjel tocat
2 tije de telina tocata
o mana de naut fiert
2 cuburi de supa de miel sau pui
2 linguri de faina
niste fidea
1 lingurita mica rasa de cumin,
1 lingurita rasa de scortisoara
piper
ulei de masline
safran (un varf de cutit)
cateva linguri linte(facultativ)

Mod de preparare:

Intr-o oala se pun bacatile de carne la calit in ulei de masline, se adauga morcovul si dovlecelul taiata maruntel, se lasa la calit .

in robotul de bucatarie maruntiti rosiile cu ceapa, va iese un sos care il puneti peste carnea cu legume.

Adaugati condimentele si cuburile de supa, apoi patrunjelul si telina toate bine tocate si safranul.

Completati cu 1,5 l apa si lasati la fiert vreo jumatate de ora, max trei sferturi ora ,sa fie toate bine fierte.

Se amesteca 200-300 ml apa cu 2 linguri serioase de faina alba cere se toarna in oala.

Adaugati nautul bine scurs , fideaua (nu prea multa)si lasati la fiert pana cand fideaua e bine facuta.

Opriti focul si presarati cu putin patrunjel verde.

sursa:Andreea fr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu