fig 1
Ingrediente :
-2 cani burgul nr 1
-500 g carne tocata vita (sau miel)
-1 ceapa
-1/2 pahar cu apa+ 1/2 pahar apa
-1/2 lingurita allspices
-1/4 lingurita scortisoara
-1/8 lingurita boia iute
-1 lingurita sare
Mod de preparare:
Se bune burgulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle.
Intre timp facem umplutura.
Ingrediente pentru umplutura:
-200 g carne tocata vita(sau miel)
-2 linguri ulei
- 100 g seminte de pin
-1-2 cepe
-1/4 lingurita all spices
-sare
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu celelalte ingrediente in 2 linguri de ulei.
Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.(fig 2)
fig 2
Intre timp preparam burgul.
Ceapa se da pe razatoare,si se adauga carnea si condimentele.
Se framanta bine iar in timp ce framantam se adauga cealalta 1/2 pahar de apa.Se mai adauga apa daca e prea uscat(fig 3).
fig 3
Se ia cam o lingura de compozitie ,se da forma rotunda.
fig 4
Apoi o forma mai lunguiata(fig 4) .
Introduceti degetul mare in mijloc (fig 5).
fig 5
Apoi cu o miscare de rotatie(il rotiti in mana si in acelasi timp cu degetul inauntru apasati putin marginile ca sa le mariti.
Se ia o lingurita din umplutura si se pune inauntru.
Apoi asezati asa in palma ,il tineti de partea de jos si-l rasuciti si in acelasi timp inchideti mana apasand usor, dandu-i forma tuguiata(fig6).
fig 6
Se prajesc in ulei incins.
Sursa:elena-antony
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu