miercuri, 14 aprilie 2010

Kibbe

fig 1




Ingrediente :
-2 cani burgul nr 1
-500 g carne tocata vita (sau miel)
-1 ceapa
-1/2 pahar cu apa+ 1/2 pahar apa
-1/2 lingurita allspices
-1/4 lingurita scortisoara
-1/8 lingurita boia iute
-1 lingurita sare


Mod de preparare:

Se bune burgulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle.
Intre timp facem umplutura.

Ingrediente pentru umplutura:

-200 g carne tocata vita(sau miel)
-2 linguri ulei
- 100 g seminte de pin
-1-2 cepe
-1/4 lingurita all spices
-sare

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se caleste impreuna cu celelalte ingrediente in 2 linguri de ulei.
Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.(fig 2)


fig 2




Intre timp preparam burgul.
Ceapa se da pe razatoare,si se adauga carnea si condimentele.
Se framanta bine iar in timp ce framantam se adauga cealalta 1/2 pahar de apa.Se mai adauga apa daca e prea uscat(fig 3).


fig 3




Se ia cam o lingura de compozitie ,se da forma rotunda.



fig 4

Apoi o forma mai lunguiata(fig 4) .



Introduceti degetul mare in mijloc (fig 5).




fig 5




Apoi cu o miscare de rotatie(il rotiti in mana si in acelasi timp cu degetul inauntru apasati putin marginile ca sa le mariti.

Se ia o lingurita din umplutura si se pune inauntru.
Apoi asezati asa in palma ,il tineti de partea de jos si-l rasuciti si in acelasi timp inchideti mana apasand usor, dandu-i forma tuguiata(fig6).








fig 6



Se prajesc in ulei incins.
Sursa:elena-antony

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu