Ingrediente:
1 kg carne de oaie,
50 g untura,
300 g ceapa,
1 kg cartofi,
50 g rosii,
150 g ardei gras.
boia de ardei
sare, piper,
foi de dafin, chimen,
Mod de preparare:
Se curata ceapa si cartofii.
Carnea de oaie se curata bine de pielita si grasime si apoi se taie in cuburi mici.
Ceapa toacata marunt se caleste in untura pana devine aurie.
Se adauga boia, se amesteca si apoi se pune carnea de oaie.
Se sareaza, condimenteaza si se continua fierberea innabusita, sub capac la foc domol.
Cand scade zeama se completeaza cu putina apa si se adauga foile de dafin si chimionul praf.
Pentru a se patrunde bine carnea se amesteca din cand in cand si se completeaza cu apa.
Se taie cartofii, ardeiul gras si rosiile in cubulete.
Cand carnea este patrunsa se adauga cartofii, ardeiul si rosiile (bulionul) si se lasa sa fiarba la foc incet pana sunt gata.
Se poate prepara si la ceaun, in cantitati mai mari, fiind si mai delicioasa si savuroasa !
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu