luni, 12 aprilie 2010

Guacamole


 













Numele acestui fel de mancare inseamna sos de avocado, din combinatia a doua cuvinte aztece: ahuacatl (avocado) si molli (sos).

In Noua Zeelanda si in insulele din Oceanul Pacific, se combina cu oua batute si se serveste cu spaghetti.




Ingrediente:

2 avocado coapte
O jumatate de ceapa rosie - se toaca cubulete
1-2 buc. de ardei iute - li se scot semintele si se toaca
2 lingurite de frunze de patrunjel - maruntite bine
1 lingurita de suc de lime sau de lamaie
O jumatate de lingurita de sare grunjoasa
Un varf de piper proaspat rasnit
O jumatate de de rosie coapta - se scot coaja si semintele, apoi se taie
Se garniseste cu ridichi rosii sau jicama (cartofi mexicani)

Mod de preparare:

Taiati avocado in jumatati si scoateti semintele.
 Indepartati pielita si puneti-l intr-un vas in care sa poata fi amestecat.
Zdrobiti-l cu o furculita, adaugati ceapa tocata, patrunjelul, sucul de lamaie, sarea, piperul si continuati sa amestecati. 
Ardeiul iute se pune pe rand. 
Incepeti cu o jumatate dintr-unul si continuati treptat si cu celelalte bucati de ardei, dupa preferinte.
Acoperiti-l cu o folie de plastic pentru a preveni oxidarea, si bagati-l la frigider. 
Inainte de a-l servi, adaugati rosia maruntita si amestecati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu