luni, 12 aprilie 2010

Ciorba de perisoare


















Ingrediente:

Pentru perisoare:

400 g carne tocata mixta
2 linguri orez
1 ou
sare, piper

Pentru ciorba:

2 morcovi
1 legatura patrunjel
1/4 de telina
1 ceapa mica
1 pastarnac
1 rosie
1 ardei
250 ml bors sau zeama de varza murata
sare
2 oua
200 ml smantana

Mod de preparare:

Se da zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei.
Se adauga apa cam 3 litri si se lasa sa fiarba .
Pentru cine este in conflict cu legumele,poate sa rada doar morcovul si ceapa,restul fierbandu-se intregi .
Le puteti scoate la finalizarea ciorbei.

Carnea se amesteca cu oul si orezul,sare si piper. 
Se fac perisoare si se pun in zeama fierbinte .
Lasati sa fiarba, adaugati rosia, ardeiul .
Dupa 1 ora probati perisoarele, daca sunt fierte adaugati zeama de varza sau borsul , lasati sa dea cateva clocote si apoi stingeti focul. Separat amestecati ouale cu smantana si adaugati putin cate putin din zeama fierbinte. 
Turnati amestecul inapoi in ciorba.
Se adauga patrunjel tocat marunt in fiecare farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu