luni, 12 aprilie 2010

Ciorba de miel cu bors
















Ingrediente:

- 1 kg carne de miel (gat, piept, coaste, coada)
-100 gr orez
-2 legaturi ceapa verde
-cca 500 gr bors
-2 morcovi 
- 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 legatura de patrunjel verde,  1 legatura de leustean(este principala verdeata care se foloseste la ciorba de miel)
-1 galbenus
-patru linguri de smantana
-sare ,delicat

Mod de preparare: 

Carnea se spala bine, se curata , se imparte in portii.
Zarzavatul (cu exceptia leusteanului si a patrunjelului verde) curatat si tocat cuburi, se pune si el la fiert dupa un sfert de ora.
Cand e aproape fiert, se introduce si orezul,fiert separat.
 Se adauga leusteanul tocat marunt si borsul.
Ciorba se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de gust si se mai sareaza daca e cazul.
Separat, intr-un castron, se bate galbenusul cu putin delicat si se amesteca cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt; cu acest amestec se drege ciorba.
 Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu