vineri, 16 aprilie 2010
Baklava cu fistic
Ingrediente:
8 foi de aluat de placinta
350 g fistic nesarat ,decojit si tocat
100 g unt
5-6 linguri miere
1 lamaie
ulei de portocale
Mod de preparare:
Se aranjeaza 4 foi de aluat pe o tava de copt , unsa cu unt.
Se topesc 70 g de unt si se ung foile cu el.
Se intinde peste foile de aluat tocatura de fistic amestecata cu coaja de la lamaie.
Peste aceasta se asaza restul de foi si se ung si ele cu unt topit.
Se pune tava la cuptor la foc potrivit, timp de 35 de minute, apoi se ridica temperatura si se mai mai coace 10 minute.
Se dizolva mierea intr-o cratita, cu o cana de apa si sucul de la o jumatate de lamaie; se fierbe incet, pana ce siropul incepe sa se ingroasa.
Se adauga uleiul de portocale, se mai fierbe inca 2 minute, apoi se ia siropul de pe foc.
Se lasa sa se raceasca.
Cand prajitura este gata, se toarna siropul peste ea si se taie in forma de romburi.
Sursa:retetelelumii.ro-iti lasa gura apa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu