vineri, 16 aprilie 2010

Tort Mozaic


















Ingrediente:

Blat:

7 oua
1 si 1/2 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
3 linguri cacao
5 linguri ulei

Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana devin crema,se amesteca cu albusurile batute spuma ,dupa care se incorporeaza incet faina cernuta.
Se amesteca 2/3 din compozitie cu cacao ,1/3 ramanand alba.
Coci separat cele doua blaturi intr-o forma de tort unsa si tapetata ,la foc mediu,cca 30 minute.
Se lasa la racit.



Crema:

3 linguri gem caise
500 ml frisca
20 gr cacao
100 gr ciocolata menaj
1 esenta rom
50 gr zahar
400 gr piersici din compot
filigram de ciocolata

Se bate frisca cu zaharul si esenta de rom.
Se topeste ciocolata de menaj , se lasa sa se raceasca si se incorporeaza in frisca impreuna cu cacaua.
Se taie blatul cu cacao in jumatate pe orizontala.
O parte ,care va fi baza tortului ,se unge cu gemul de caise,iar cealalta parte si blatul alb se taie fasii.
Se aseaza peste blatul cu gem fasii din cel alb si maro(una alba una maro),se pun felii de piersici si jumatate din crema.
Peste crema se aseaza fasii din cele 2 blaturi si imbraci tortul cu crema ramasa.
Se decoreaza cu filigran de ciocolata si felii de piersici .
Se lasa la racit cel putin 2 ore inainte de a fi servit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu