vineri, 16 aprilie 2010

Barkuk



















Ingrediente:

-1 kg pulpa de miel, taiata in bucati,
-300 g prune uscate,
-100 g migdale
-1 ceapa, taiata rondele subtiri,
-3 bucati (cca. 4-5 cm) de rulou de scortisoara,
-1 lingurita de scortisoara pudra,
-1 lingurita seminte de susan,
-5 linguri de miere,
-80 g unt,
-3 linguri de ulei de masline,
-sare.

Mod de preparare:

Se inmoaie prunele in apa timp de 30 de minute.
Se pune carnea intr-o cratita impreuna cu scortisoara, ceapa, unt, sare si 1 cana apa.
Se gateste la foc mic, timp de 90 de minute.
Se scoate apoi carnea si se pastreaza la cald.
Se storc prunele si se pun in cratita, impreuna cu mierea si scortisoara pudra; se caramelizeaza la foc mediu.
Se prajesc migdalele intr-o tigaita impreuna cu uleiul de masline, iar semintele de susan se coc in cuptor, pe o tavita.
Se serveste carnea cu sosul de prune, garnisita cu seminte de susan si migdale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu