Choix a la creme

vineri, 29 aprilie 2011

















 Compozitie:

Cojile:

-250 ml apa
-150 gr faina
-70 ml ulei
-5 oua
-1 praf sare

Se fierbe apa cu uleiul si sarea.
Cand clocoteste se adauga faina in ploaie si se amsteca bine sa nu se faca cocoloase.
Se lasa sa se raceasca.Se adauga ouale unul cate unul.
Cu o lingura se formeaza pe o tava netapetata "guguloaie".
Se baga in cuptor la foc iute la inceput pana cresc ,apoi se da foc mai mic sa se coaca interiorul.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie varful ca o palarioara.

Crema 1:

Se poate folosi budinca de vanilie din comert si o preparati dupa instructiunile scrise pe plic sau se poate prepara o crema de vanilie formata din:
-1/2 l lapte
-zahar dupa gust
-1-2 linguri amidon sau faina
-coaja lamaie
-esenta vanilie
Se amesteca zaharul si amidonul ,se adauga laptele peste si se pune la fiert pana se ingroase.
Se adauga coaja de lamaie si vanilia.

Crema 2:

-frisca gata preparata(eu folosesc frisca animala)

Se umplu cojile cu crema vanilie,se adauga un strat de frisca ,se pune capacelul care se pudreaza cu zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino