Sarmale oltenesti

vineri, 8 ianuarie 2010


Ingrediente:
-500 gr carne porc
-500 gr carne vita
-500 gr carne curcan
-500 gr grasime
-200 gr orez
-4-5 cepe mari
-sare,piper,cimbru,foi dafin
-putina slaninuta afumata(facultativ)
-varza murata
-bulion/pasta tomate

Mod de preparare:

Se fierbe orezul cu un praf de sare,apoi se da la tigaie ceapa sa se parjoleasca putin acolo cu untura(ulei) pana se inmoaie(oprim 3-4 linguri sa intindem sub sarmale in oala in care le fierbem) ,aruncam si orezul sa se coloreze,stingem cu o cana cu apa.Se lasa sa se domoaleasca putin facatura din ele si se ia de pe foc cand mai scade putin din zeama. Se amesteca toate carnurile intr-un bol mare sa avem loc sa amestecam,apoi adaugam toate celelalte ingrediente,mirodeniile si ne apucam la impachetat sarmalutele.Se fac micute sa poti sa mananci una odata.Se toaca ceva varza fideluta pe fundul oalei unde am asezat: prajeala de ceapa,sunculita afumata,foi dafin,se pun sarmalutele si acoperim tot cu varza fidea si aruncam o jumate de sticla de bulion sa se roseasca ca fetele la joc.Daca vrei faci si un malai si o racitura si mananci pana zici vai!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino