sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Spicy Peanut Chicken Stir-Fry











Reteta se bazează pe vasul chinezesc clasic, Kung Pao de pui.Folosim dovlecelul şi ardeii aici, dar aproape orice legume va lucra în această reţetă.

Ingrediente:

- 1 piept pui taiat cubulete
- 2 linguri de vin alb,
- 2 linguri sos de soia,
- 2 lingura zahar brun,
- 1 / 2 cana supa de pui
- 2 lingurite ketchup
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingură pastă de chili asiatice (sambal)
- 1 lingura otet alb
- 2 linguri de oţet de orez
- 4 cepe verzi, tocate, separate frunzele de partea alba
- 3 catei de usturoi tocat
- 1 lingura de ulei vegetal(masline,floarea soarelui)
- 2 cani de dovlecel tocat
-1 cană de ardei roşu tocat
- 1/ 2 cana jumatati arahide sarate si prăjite,
- 1 lingura amidon de porumb, dizolvat în 2 linguri apă
- 4 căni orez alb fiert

Pregătirea:

Se pune 1 lingura de vin, 1 lingura de sos de soia, si 1 lingura de zahar brun pentru un bol.
 Adaugati carnea de pui şi se amestecă bine. 
Acoperiti si bagati la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Într-un alt castron mic combinati supa de pui, ketchup, ulei de susan, pastă de chili, oţeturile,partea alba a cepei si usturoiul.

Se incalzeste tigaia la foc mare.
 Adaugati uleiul vegetal şi atunci când începe să "sfaraie", se adauga bucatile de pui. 
Se amestecă pentru aproximativ 4 minute.
 Adauga dovlecelul si ardei gras rosu. 
Se amestecă până când legumele încep doar sa luceasca . 
Adăugaţi amestecul de sos si se tine timp de 3 minutepe foc, sau până când carnea de pui şi legumele sunt fierte.

Se pune amidonul de porumb, care va îngroşa sosul de repede. Opriţi focul, şi se adaugă alunele şi restul de ceapa verde. 
Se mai adauga sos de chili după cum este necesar.
 Serviti fierbinte peste orez.

Un comentariu:

  1. buna, tot caut un contact-form pe site si nu reusesc. Imi trimiteti va rog un email, ca vreau sa va propun ceva. Multumesc. Tibor. netpizza1@gmail.com

    NetPizza.ro

    RăspundețiȘtergere