duminică, 27 noiembrie 2011
Akki Roti
Ingrediente:
-2 cani făină de orez
- 1 / 2 cana ceapa tocata
- ardei iuti verzi tocati(dupa gustul fiecaruia)
-½ ceasca nucă de cocos rasa proaspat
- 2 linguri frunze tocate coriandru (kothumbari soppu)
-1 lingurita seminte de chimion (jeera)
-½ lingurita curcumă pulbere(se poate inlocui cu ghimbir/sofran)
- 1 lingurita boia iute(opţional)
- ulei pentru prăjire
- Sare dupa gust
-1 canuta apa
Preparare:
Se amestecă toate ingredientele cu putin ulei în apă fierbinte cu o spatula.
Se framinta bine pentru a face aluat moale.
Se lasa sa se raceasca sa le putem modela cu mana.
Se pune ulei pe masa de luru si se fac bile cat o lamaie.
Se intinde una cate una cam de marimea unei farfurii mari(cat tigaia in care le prajiti) .
Se încălzeşte o tigaie si se unge cu ulei.
Prajiti bine pe ambele părţi până la maro auriu.
Se repetă acelaşi lucru cu aluatul rămas.
Ragi Rotti poate fi făcută cu aceeaşi procedură prin înlocuirea făină de orez cu făină de ragi.
Legume integrate cum ar fi morcovi si varza pot fi, de asemenea, adăugate în aluat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu