miercuri, 4 august 2010
Pui umplut cu orez si stafide
Ingrediente:
-un pui
-o ceapa tocata
-3 catei usturoi
-300 gr orez
-1,5 litri supa de pui(poti folosi apa si 2 cuburi de maggi sau knorr)
-2 morcovi
-2 dovlecei mici
-stafide(dupa gustul fiecaruia)
-2 betisoare de scortisoara
-1 foaie de dafin
-1 lingurita cumin pudra
-1/2 lingurita coriandru pudra
-2 linguri ulei
-sare, piper
Mod de preparare:
Se incalzeste supa,se adauga stafidele,cuminul si coriandrul,se lasa sa fiarba in doua clocote si pe urma se pastreaza la foc foarte mic.
Ceapa tocata marunt cu usturoiul se pune la calit cu scortisoara si frunza de dafin.
Cind ceapa a devenit sticloasa adaugam orezul si amestecam bine sa fie patruns de ulei.
Se caleste totul 2 minute,dupa care adaugam stafidele din supa si o parte din supa.
Se fierbe orezul cu supa pana se evapora, dar orezul nu trebuie sa fie fiert bine,bobul trebuie sa fie inca tare.
Cu acest orez umplem puiul pe care in prealabil l-am spalat bine si uscat ,apoi uns cu putin ulei,turnam restul de supa in tava cu puiul dupa care il bagam la cuptorul preincalzit inainte.
Dupa 20 de minute se adauga in aceeasi tava si legumele taiate.
Daca v-a mai ramas orez de la umplutura puteti adauga 2 linguri de apa si il puteti gati la foc mic pentru 10 minute si il puneti in jurul puiului in platoul pe care o sa-l serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu