joi, 27 mai 2010

Briose cu nucă de cocos














Ingrediente: 

- 6 ouă
- 1 kg făină
- 250 g zahăr
- 1 lingura ulei
- 2 pachete praf de copt
- 250 g de nucă de cocos rasă
- 250 g gem de caise
- 4 linguri de apa de flori de portocale

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul .
Ouale se bat într-un castron mare cu zahăr.
Adauga ulei şi se amestecă bine înainte de a adăuga făină. Se formeaza mingi, fără prea multa frământare.
Se ung mainile cu ulei şi scoateţi bucăţi de aluat: bile mici.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu ulei.
Se lasa spatiu intre bile pentru ca se umfla.
Coaceţi şi scoateţi din cuptor atunci când bilele sunt uşor umflate.
Se combina gem de caise si apa de flori de portocale.
Se dau prajiturile prin amestecul acesta si se lipesc 2 cate 2.
Apoi,se dau prin nuca de cocos.

miercuri, 12 mai 2010

Prajitura Televizor















Ingrediente:

Foaia maro:
125 g unt
5 linguri zahar
1 ou
1 lingura cacao
12 linguri cu varf cu faina
1/2 pachet praf copt
esente
Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.

Foaia alba - pandispan
5 oua, 
5 linguri zahar, 
5 linguri faina

Albusurile se bat spuma se adauga zaharul, faina si apoi galbenusurile.
 Se coace.

Crema

1/2 litru lapte
9 linguri zahar
3 linguri faina
1 pachet unt
2 lamai - coaja si sucul
Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic.
Cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia(optional)

Se aseaza in ordinea urmatoare:

foaia maro
1/2 din crema
foaia de pandispan
restul de crema
foaia maro

duminică, 9 mai 2010

Ciulama de ciuperci
















Ingrediente:

-1 kg ciuperci proaspete
-1 cutie smantana 200 gr
-1 ceapa mare
-5-6 catei usturoi
-4 linguri faina
-patrunjel frunze
-sare
-ulei

Mod de preparare:

Se pune ceapa si 2 catei usturoi tocati marunt la calit in uleiul incins.
Se adauga ciupercile spalata si tocate marunt .
Cand scade apa lasata de ciuperci,se adauga apa de la robinet si se lasa sa mai fiarba pana cand sunt fierte ciupercile.
Se pun intr-un castron: smanatana ,faina si restul usturoiului pisat si se adauga peste ciuperci.
Se lasa sa mai fiarba putin si se adauga si patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu malaliguta.