joi, 27 mai 2010
Briose cu nucă de cocos
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 kg făină
- 250 g zahăr
- 1 lingura ulei
- 2 pachete praf de copt
- 250 g de nucă de cocos rasă
- 250 g gem de caise
- 4 linguri de apa de flori de portocale
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul .
Ouale se bat într-un castron mare cu zahăr.
Adauga ulei şi se amestecă bine înainte de a adăuga făină. Se formeaza mingi, fără prea multa frământare.
Se ung mainile cu ulei şi scoateţi bucăţi de aluat: bile mici.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu ulei.
Se lasa spatiu intre bile pentru ca se umfla.
Coaceţi şi scoateţi din cuptor atunci când bilele sunt uşor umflate.
Se combina gem de caise si apa de flori de portocale.
Se dau prajiturile prin amestecul acesta si se lipesc 2 cate 2.
Apoi,se dau prin nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu