luni, 19 aprilie 2010

Tort Colibri





































Ingrediente:

-3 cani faina
-1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
-1 linguriţă de sare
-2 cani de zahar
-1 linguriţă scorţişoară
-3 oua (bătute)
-1 ceasca ulei
-1 si jumate lingurite extract de vanilie
-1 (250 gr) compot ananas(bucatile tocate)
-1 cana nuci pecan (tocate)
-2 cani banane (tocate)
-o jumate ceasca nuci pecan (tocate)

Crema de branza de glazurare:

-1 (250 gr) pachet de crema de branza (moale)
-jumate pachet de unt sau margarina
-1 (450 gr) pachet zahăr pudră (cernute)
-1 linguriţă vanilie

Mod de preparare:

Se da drumul la cuptor. 
Într-un bol mare se amesteca faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahăr şi scorţişoară.
Se adauga ouăle şi uleiul apoi vanilia, ananasul, 1 cana nuci pecan şi banane. 
Se toarnă aluatul intr-o forma de tort si se da la cuptor pana este rumenit sau trece "testul scobitorii".
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Pentru a face crema de brânză de glazurare:

Într-un bol amestecam cremă de brânză şi unt. 
Se adauga zahărul pudră, până când amestecul este omogen. Adauga vanilie.
Se imparte blatul in 3 si se unple cu crema si se imbraca si tortul cu aceeasi crema.
Deasupra se pun nuci pecan sfaramate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu