marți, 13 aprilie 2010

Sütlaç



Ingrediente:


1 kg lapte rece
1 si jumate pahar orez
1 litru apă
2 linguri făină de orez
2 si jumate pahare zahăr pudră
scorţişoară

Prepararea:


Orezul se spală bine după care se pune cu apa la fiert.
Se va fierbe până ce orezul se îşi modifică forma şi lasă şi mai apoi absoarbe propria apă.

Adăugaţi laptele rece şi aşteptaţi să fiarbă amestecând uşor.

În acest timp dizolvaţi făina de orez într-un pahar de apă rece după care adăugaţi 1-2 polonice de lapte din amestecul de pe foc.

Adăugaţi făina de orez în vas şi mai fierbeţi timp de 10 minute amestecând încontinuu.

Se adauga si zahărul pudră şi se amesteca lăsând să mai dea în clocot de 1-2 ori.

Turnaţi sütlaç-ul în vase umezite inaibte. După ce se răceşte se va orna cu scorţişoară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu