marți, 13 aprilie 2010
Bomba turceasca
Ingrediente:
1 litru lapte
1 pachet (250 gr) unt
2 pahare zahăr
1 pachet zahăr vanilat
2 pahare apă
2 linguri făină
nuci şi scorţişoară
Prepararea:
Se pune untul la fiert.
Adăugaţi făina şi amestecaţi.
Adăugaţi şi laptele puţin câte puţin şi amestecaţi in continuare.
Când amestecul capătă consistenţă luaţi-l de pe foc.
Se pune imediat zahărul vanilat şi se amesteca cu mixerul timp de 10 minute.
Lăsaţi întreg amestecul în frigider pentru cel puţin 2-3 ore.
După ce se răceşte bine rupeţi bucăţi de mărimea unei nuci în care aşezaţi din amestecul de nuci şi scorţişoară şi daţi forma unei bile (amestecul de nuci şi scorţişoară se poate include în amestec de la început).
Treceţi bilele prin nucă de cocos, după care lăsaţi-le încă puţin în frigider pentru a căpăta consistenţă .Pofta mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu