luni, 19 aprilie 2010
Red Enchilada sauce
Pentru aceasta mancare mexicana aveti nevoie de:
-6-8 foi tortillas(lipii) mari
-umplutura pentru tortillas
-sos
Ingrediente umplutura:
2-3 bucati mari piept de pui sau orice altfel de carne
1 ceapa mica
1 punga legume mexicane 250gr
2 catei ustruroi
1 lingura ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar pieptul de pui il taiati felii.
Se pun toate la prajit intr-o lingura de ulei, condimentand doar cu sare si piper. Cand carnea de pui e rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie si se desface fasii subtiri. Ceapa si usturoiul care au ramas in tigaie se arunca.
Fiecare lipie am trecut-o prin tigaia cu sos, astfel incat acestea sa fie bine acoperite pe ambele parti cu sos. Am pus carne de pui la un capat si am rulat. Rulourile le-am asezat inghesuit intr-o tava termorezistenta si apoi am turnat restul de sos.
Am ras cascaval deasupra si am dat la cuptor 10 minute , pana se topeste putin branza.
Ingrediente sos:
1 lingura ulei de măsline
2 căţei de usturoi (tocat)
1 ceapa (tocată)
jumate lingurita oregano
2 lingurite praf de chili
jumate lingurita busuioc uscat
1 / 8 linguriţă de piper negru boabe
1 / 8 lingurita sare
1 varf linguriţă chimion boabe
1 linguriţă pătrunjel uscat
1 sfert ceasca de sos salsa(6 rosii potrivite, o ceapa mica, un catel de usturoi, un ardei iute, sare si otet dupa gust, coriandru, apa).
Taiati marunt rosiile, ardeiul si ceapa, pisati usturoiul, le amestecati puneti sare dupa gust, putin otet (trebuie sa fie numai un pic acrisoara). Le puneti intr-o craticioara mica, adaugati putina apa, sa se subtieze, cam o jumatate de cana. Se fierbe 10-15 minute sau pana se inmoaie putin rosiile, ceapa si ardeiul. Coriandru taiat marunt se adauga la urma.
1lingura sos de tomate daca mai necesita
1 si jumate căni de apa
Mod de preparare:
Într-o cratiţă mare in uleiul incins, se adauga usturoiul şi se amestecă cca 30 de secunde. Adauga ceapa, oregano, busuioc, praf de chili,boabele de piper negru, sare, chimen, patrunjel, sos salsa, şi sos de tomate.
Se amestecă bine. Se amestecă în apă.
Se lasa sa dea clocot, se reduce la foc mic şi se fierbe timp de 15 - 20 de minute.
Turnati peste enchiladas deja facute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu