marți, 13 aprilie 2010

Pulpa cadanei

Ingrediente:

3 cepe
800 carne tocata de miel (poate fi inlocuita cu carne tocata de vita)
60-80 ml ulei
100 g orez fiert
4 oua
2 linguri patrunjel tocat marunt
sare, piper negru, boia dulce, 1/2 lingura condiment "kofte" (chimen)
faina pt pane


Se curata ceapa, 1 se taie pestisori, celalalte se toaca marunt. O treime din ulei se pune in tigaie la incalzit, se pune ceapa si se caleste pana devine aurie. Se adauga jumatate din carnea tocata si se amesteca, prajindu-le impreuna cca. 7 min.

Continutul tigaii se pune intr-un castron si se amesteca bine cu carnea tocata cruda, orezul fiert, 1 ou, patrunjel, sare, piper, condimentele "kofte".Din amestecul de carne se iau portii de marimea unui ou. Din acestea se formeaza chiftele de forma unei pulpe..

Restul de ulei se incalzeste intr-o tigaie. Ouale ramase se bat cu furculita.

Portiile din carne tocata se trec prin faina apoi prin oua si se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti, pana se rumenesc.
Cand devin crocante, se scot, se pun pe un platou, se garnisesc cu rondele de ceapa si se presara deasupra boia de ardei.
Se servesc reci sau fierbinti.

Se poate servi cu salata verde, ardei, ceapa, cartofi prajiti si lipie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu