marți, 13 aprilie 2010

Paella


Ingrediente:

1 cana orez
1 ceapa
1 ardei gras
1 morcov mic
sare,piper, boia dulce, 0.5 ardei iute taiat rondele/putina boia iute, sofran
pui taiat cubulete/ fructe de mare (ex:creveti, scoici)
ulei masline

Mod de preparare:

Se pune orezul la inmuiat inainte de a incepe sa gatim.
Se taie ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute, morcovul.
Se calesc in ulei de masline.
Separat se prajesc cubuletele de pui, se condimenteaza cu sare, piper, boia, piper, ghimbir daca aveti, si se scot cand sant gata.
Se aduga puiul la legume.
Dupa preferinta, puteti adauga o rosie decojita, taiata marunt.
Se pune orezul, se caleste putin, apoi se adauga 2 cani cu apa fiarta, sarea, piperul, boiaua dulce si cea iute.
Se poate adauga 0.5 cub concentrat de supa, insa atunci punem mai putina sare initial. Se pune sofran pt culoare.
Se fierbe cca 30 min, sau pana apa a scazut si orezul s-a fiert.

Daca folosim fructe de mare, se pun inainte cu cateva ore la marinat in urmatoarea compozitie: ulei de masline, suc de lamaie,sare, piper, boia, ceapa taiata, usturoi tocat, patrunjel tocat, cimbru sau oregano. Se adauga la legumele calite si apoi se fierb impreuna cu orezul.

Se poate gati atat la aragaz cat si in cuptor.

Se serveste calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu