duminică, 25 aprilie 2010

Mancare de limba de vita cu masline















Ingrediente:
-1 kg limba de vita
-1 praz mare (2 cepe )
-3 catei usturoi tocati marunt
-2 foi dafin
-o mana masline(cca 150-200 gr)
-pasta tomate/bulion
-frunze de patrunjel tocat marunt
-ulei,sare

Mod de preparare:

Se fierb limbile pana se poate da jos coaja cu care sunt acoperite.(cca 1 ora-1 ora si jumate )
Se taie ceapa si usturoiul marunt si se pun la calit.
Se adauga bucatile de limba peste acestea si se lasa putin pana se calesc si acestea.
Se pune apa pana sa acopere bucatile ,foile de dafin.
Dupa ce a fiert ceapa se adauga si maslinele ,se mai lasa putin la fiert si se pune si putin bulion(pasta tomate).
Eu folosesc o tocanita din
rosii,dovlecel,morcov,telina,ardei,pastarnac.
Dupa ce oprim focul se adauga patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu