marți, 13 aprilie 2010
Falafel
Ingrediente:
1 pahar năut gata fiert
1/2 ceapă tocată
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri coriandru proaspăt tocat
1 linguriță sare
1/2-1linguriță frunzulițe boia de ardei iute
4 căței usturoi
1 linguriță chimen
1 linguriță bicarbonat sau praf de copt
4-6 linguri făină
Ulei pentru prăjire
Garnitură:
Roșii
ceapă
ardei
humus
lipie
Mod de preparare:
Se maruntesc si se amesteca toate ingredientele dar cu grija sa nu devina o pasta.
Adăugați bicarbonatul și 4 linguri de făină și amestecați cu robotul. Continuați să adăugați făină până ce obțineți un amestec care să nu se lipească de mână. Puneți tot amestecul într-un bol acoperit pe care îl lăsați în frigider pentru câteva ore.
Se formeaza bile care se aplatizeaza putin.
Se prajesc in baie de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu