luni, 12 aprilie 2010

Ciorba de legume a la grec











Ingrediente:

80 g orez,
1 morcov
1 telina
2-3 radacini de patrunjel
50 g unt,
2 galbensuri,
100 g smantana,
1 lamaie sau sare de lamaie,
marar si patrunjel verde,
sare

Mod de preparare:
Toate legumele se curata si se taie (ceapa se taie marunt, iar legumele se taie in cuburi mici), se pun intr-un vas si se calesc putin in unt.
Apoi se sting cu 2,5 l de apa fierbinte cu putina sare si se fierb 30 min, dupa care se adauga orezul oparit
Se mai fierb impreuna 10 min.
Se acreste ciorba cu zeama sau cu sare de lamaie, se potriveste de sare si se ia vasul de pe foc.
 Se lasa sa stea 5-10 min si se drege cu galbenusurile batute cu smantana si subtiate cu ciorba.
Se serveste presarata cu verdeata (marar si patrunjel verde) taiata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu