marți, 13 aprilie 2010

Bouches de la belle






Ingrediente:

1l lapte,
150 gr gris,
150 gr zahar pudra
2 linguri unt.

Sirop:

1 pahar de zahar ( 200 gr) 1/2 pahar apa( 1/8 l) 1 lingura de suc de lamaie ,2 linguri de apa de portocale ( eau de fleur d'oranger)sau suc de portocala

Mod de preparare:

Se face siropul cu zaharul si apa.
Cand fierbe spumuiti, adaugati sucul de lamaie si apa de portocale.
Lasati la racit.
Se pune laptele la fiert cu zaharul, se adauga grisul ,se amesteca bine.
Cand se ingroase,rasturnati-l intr-o tava data cu putin unt , intr-un start de cca 3-4 cm grosime .
Se unge cu restul de unt si lasati sa se usuce cam 3h.
Taiati patrate cu latura de 5-6 cm, bagati la cuptor 15-20 min.
Scoateti din cuptor si cand e cald (nu fierbinte) varsati siropul peste ea.
Se serveste caldut sau rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu