joi, 11 martie 2010
Mucenici cu nuca si miere
Ingrediente:
1kg faina,
150g zahar,
100ml ulei,
50g drojdie,
3 oua,
500ml lapte,
esenta rom,
zahar vanilat.
nuca macinata si miere pentru pus pe deasupra mucenicilor.
Mod de preparare:
Se dizolva o lingura de faina in 100ml lapte fierbinte pana se obtine o pasta omogena.
Cand aceasta pasta s-a racit se adauga un ou crud si se amesteca.
Separat, drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga si vreo 2 linguri de faina si se lasa la crescut.
Intre timp se freaca 2 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste.
Dupa ce drojdia a crescut se pun toate ingredientele intr-un vas mai mare(in afara de ulei.
Se incepe framantatul si se adauga treptat ulei cald.
Dupa ce se framanta mucenicii se lasa la crescut o jumatate de ora.
Se modeleaza mucenicii si se ung cu ou batut.
Se coc la cuptor, apoi se ung cu miere si se presara nuca .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu