Ingrediente blat:
-6 oua
-1 si 1/2 cana zahar(375 gr)
-1 si 1/2 cana faina(375 gr )
-esenta de vanilie
-o lamaie
Mod de preparare:
Se pune zaharul pe foc cu apa cat sa il acopere.
Se fierbe in clocot.
Se bat 6 albusuri spuma cu un praf de sare.
Se ia siropul de pe foc si se toarna fierbinte cate putin peste albusurile spuma.
Galbenusurile se freaca cu putin ulei,coaja de la lamaie si cu esenta.
Se pun peste albusurile batute cu siropul.
Se adauga faina in ploaie si se amesteca.
Se tapeteaza tava de marime medie si se baga la cuptorul incalzit in prealabil.
Se lasa sa se raceasca dupa coacere.
Sirop:
-1 cana mare zahar
-400 ml apa
-esente
-zeama 1 compot ananas
Se fierbe apa cu zaharul si cand se raceste se adauga esentele si zeama de compot.
Se toarna peste blat.
Crema:
-500gr lapte
-5 linguri faina
-4 oua
-1 cana mare zahar
-zeama si coaja de la lamaie
Se pun 400 ml lapte la fiert si cand da in clocot adaugam restul de 100 ml lapte amestecat cu zaharul,galbenusurile si faina.Lamaia se pune la sfarsit ca sa nu se taie crema.
Albusurile se bat spuma si se pun in crema impreuna cu 100 gr unt.
Peste blatul insiropat se pun bucatile de ananas ,crema si frisca(facultativ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu