marți, 9 februarie 2010
Inghetata indiana
Ingrediente:
(pentru 8 persoane)
- 1,5 litri de lapte
- 8 seminte de cardamom
- 4 linguri de zahar pudra
- 20 g de migdale sfaramate
- 20 g de fistic
Mod de preparare:
Se pune laptele si cardamomul intr-o oala cu fundul gros.
Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se lasa la fiert, amestecand des, pana ce scade cam o treime (trebuie sa ramana un litru de lapte).
Amestecati continuu ca sa nu se prinda laptele.
Adaugati zaharul si fierbeti inca 2-3 minute.
Scoateti semintele de cardamom si adaugati fructele uscate.
Rasturnati continutul intr-un vas , acoperiti si lasati la congelat o ora.
Scoateti din congelator si amestecati bine.
Puneti din nou la congelator si repetati aceasta operatiune de doua ori.
Puneti hartie de copt sau ulei pe fundul a sase forme (250ml). Puneti preparatul in forme si congelati o noapte intreaga.
Serviti dupa ce ati scos inghetata din forme
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu