vineri, 8 ianuarie 2010

Chec









Ingrediente:

-8 oua
-400 gr zahar
-400 gr faina
-10 linguri ulei
-10 linguri apa
-2 linguri cacao
-1 lingura lapte rece
-mirodenii

Mod de preparare:

Se separa albusurile ,se bat spuma.
Cele 10 linguri de apa si zaharul se pun la foc mic.
Cand clocoteste se toarna peste albusuri in ploaie.
Se amesteca usor,se adauga galbenusuile unul cate unul,uleiul,faina,mirodenii.
A treia parte din compozitie se pune separat si se amesteca cu lapte si cacao.
Se tapeteaza 2 forme chec si se aseaza :o lingura de compozitie alba, in centrul tavii, urmata de alta mai mica cu cacao, tot in centru, si tot asa, alternand cele doua compozitii. Intotdeauna compozitiile se aseaza in centru, ele se vor aranja foarte frumos de la sine mai departe.

Se baga la cuptor pana se coc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu