sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Pizza Capriciosa




Blat

Ingrediente:

 300 g faina, 
30 g unt,
 150 ml lapte caldut,
 25 g drojdie,
 1/2 lingurita sare,
 1/2 lingurita zahar .

Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop. 
Se adauga apoi restul de lapte, untul topit, faina si se framanta 5 minute.
 Se lasa sa creasca pana isi dubleaz
a volumul, intr-un vas, presarat cu faina si acoperit cu un prosop . Se ia din vas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt. 
Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.

Umplutura:
 mozzarella, 
sos rosii , 
sunca, 
felii de ciuperci,
felii masline, 
ardei gras feliat, 
oregano.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu