Blat
Ingrediente:
300 g faina,
30 g unt,
150 ml lapte caldut,
25 g drojdie,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar .
Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop.
Se adauga apoi restul de lapte, untul topit, faina si se framanta 5 minute.
Se lasa sa creasca pana isi dubleaz
Umplutura:
mozzarella,
sos rosii ,
sunca,
felii de ciuperci,
felii masline,
ardei gras feliat,
oregano.
Ingrediente:
300 g faina,
30 g unt,
150 ml lapte caldut,
25 g drojdie,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar .
Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop.
Se adauga apoi restul de lapte, untul topit, faina si se framanta 5 minute.
Se lasa sa creasca pana isi dubleaz
a
volumul, intr-un vas, presarat cu faina si acoperit cu un prosop . Se
ia din vas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic si
se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza
in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt.
Pizza cu aluat pufos se
coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de
preparat in cuptorul aragazului.
Umplutura:
mozzarella,
sos rosii ,
sunca,
felii de ciuperci,
felii masline,
ardei gras feliat,
oregano.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu