Ouale contin vitamina A, vitamina D, vitamina D, coplexul de vitamine B, fosfor, colina, lecitina...insa este bogat si in colesterol si grasimi saturate.Consumul de oua are ca beneficii : o piele sanatoasa si tanara (vitaminele A si E), protejarea vederii (luteina), cresterea si rezistenta parului (vitamina B5), buna functionarea a sistemului nervos( vitaminele B1, B2, B12).Ouale sunt recomandate si in curele de slabire...consumate dimineata fierte tari.Ouale sunt si contraindicate in cazul persoanelor cu afectiuni cardiace sau care sufera de diabet, datorita continutului mare de colesterol. Ouale sunt sanatoase, dar consumate cu moderatie.
Ouale , in proportie de 97-98%, se asimileaza in intestin.Mai usorse asimileaza oul fiert moale fata de cel vartos sau crud.Galbenusul de ou se limiteaza in colecistite,colelitiaza,diabet zaharat,atero-scleroza.
Uneori ouale pot fi periculoase:
-pot provoca alergii:Acest lucru este posibil in combinatie cu unele medicamente, cum ar fi sulfamidele din antibiotice. Pentru a preveni aparitia unor reactii alergice nu trebuie sa le dati oua copiilor pana la varsta de 6 luni.
-pot fi infectate cu salmonella:Pentru a deveni cauza unei boli provocate de salmonella, ouale trebuie mai intai sa fie infectate (germenii de salmonella sunt prezenti doar intr-unul din 7.000 de oua proaspete) si sa fie pastrate mult timp in conditii necorespunzatoare. Pentru a evita neplacerile spalati oul inainte de a il prepara. Cutiile pentru pastrarea oualor in frigider trebuie de asemenea spalate din cand in cand pentru ca oul nu are coaja ermetica, iar bacteriile pot patrunde in interiorul lui.
Cat timp se mentin proaspete ouale ?
Gradul de prospetime depinde de modul in care au fost pastrate. Daca oul nu este pastrat in frigider peste o saptamana nu mai este proaspat. Daca este tinut in frigider intr-o cutie speciala cu capatul ascutit al oului in jos, pentru a nu exista presiune asupra camerei cu aer (spatiul dintre albus si coaja), el poate fi pastrat pana la 3 saptamani.
Este ideal ca oul sa fie pregatit termic deoarece daca este folosit crud proteinele din albus se asimileaza foarte greu.
Ouale , in proportie de 97-98%, se asimileaza in intestin.Mai usorse asimileaza oul fiert moale fata de cel vartos sau crud.Galbenusul de ou se limiteaza in colecistite,colelitiaza,diabet zaharat,atero-scleroza.
Uneori ouale pot fi periculoase:
-pot provoca alergii:Acest lucru este posibil in combinatie cu unele medicamente, cum ar fi sulfamidele din antibiotice. Pentru a preveni aparitia unor reactii alergice nu trebuie sa le dati oua copiilor pana la varsta de 6 luni.
-pot fi infectate cu salmonella:Pentru a deveni cauza unei boli provocate de salmonella, ouale trebuie mai intai sa fie infectate (germenii de salmonella sunt prezenti doar intr-unul din 7.000 de oua proaspete) si sa fie pastrate mult timp in conditii necorespunzatoare. Pentru a evita neplacerile spalati oul inainte de a il prepara. Cutiile pentru pastrarea oualor in frigider trebuie de asemenea spalate din cand in cand pentru ca oul nu are coaja ermetica, iar bacteriile pot patrunde in interiorul lui.
Cat timp se mentin proaspete ouale ?
Gradul de prospetime depinde de modul in care au fost pastrate. Daca oul nu este pastrat in frigider peste o saptamana nu mai este proaspat. Daca este tinut in frigider intr-o cutie speciala cu capatul ascutit al oului in jos, pentru a nu exista presiune asupra camerei cu aer (spatiul dintre albus si coaja), el poate fi pastrat pana la 3 saptamani.
Este ideal ca oul sa fie pregatit termic deoarece daca este folosit crud proteinele din albus se asimileaza foarte greu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu