sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Blat pizza crocant

Aluat subtire( crocant )de pizza

Ingrediente:

 200 g faina, 
125 ml apa calda, 
1 lingura ulei masline,
 20g drojdie,
 1/3 lingurita sare,
 1 lingurita zahar.

Preparare:

Se intinde faina pe masa , se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. 
Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. 
Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.
 Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute , il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza. 
Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul in ea. 
Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza.
 Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu