duminică, 29 noiembrie 2009

Baklava 2


Ingrediente:

un pachet foi placinta

600 gr nuca macinata

315 gr unt

3 gr scortisoara(si mai multa daca vreti)

330 ml apa

280 gr zahar
un plic vanilie

165 ml miere

Incalzim cuptorul la 175 C(350 f),punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.luam 2 foi si le asezam cu grija in tava pentru ca stiti ca se pot rupe foarte repede,le ungem cu unt si apoi urmam acelasi procedeu pina epuizam jumatate de pachet.

Dupa ce am terminat de asezat jumatate din foi punem umplutura de nuca si nivelam sa fie egala,apoi incepem acelasi procedeu ca si la inceput,cite 2 foi si le ungem bine cu unt.Cind am terminat cu un cutit foarte ascutit o taiem in romburi sau patrate cum doriti,si turnam untul ramas peste ea.o punem in cuptorul incins pentru 40-50 de minute pina se rumeneste.intre timp facem un sirop din apa,zahar miere,si -l fierbem pentru 20 de minute pina se ingroasa,scoatem baclavaua de la cuptor si imediat punem sosul peste ea.Lasam sa raceasca si servim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu