sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Ardei umplut cu carne





















Ingrediente:
Pentru 10 portii:
 -2 kg ardei gras,
 500 g carne de porc,
 500 g carne de vita,
 200 g orez,
 1-2 oua,
 100 ml ulei,
 1 leg. verdeata,
 250 g ceapa, 
,facultativ 250 ml supa de vita (250 ml apa si ½ cub concentrat de pui - se fierb impreuna 5 - 10 minute), 
200 g smantana,
 100 g pasta de tomate,
 sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare:

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala .
Carnea se da prin masina de tocat .
 Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in ulei, apoi se raceste si se da cu verdeata prin masina. .
 Orezul se spala, se scurge si se opareste apoi se raceste si se adauga in compozitie, odata cu ouale batute, sare si piper macinat.
 Se amesteca ingredientele pina cind se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. 
Capacele de la ardei se spala, si se pun la capetele ardeilor umpluti. Sau fiecare ardei umplut se da prin faina cu capatul deschis si se aseaza in cratita cu capul in jos.
Ardeii umpluti se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau in care s-a facut in prealabil un sos din ceapa cu tomate.
 Se adauga supa(apa), pasta de tomate diluata in apa, continuindu-se fierberea cca. 30 - 40 minute. 
Se serveste portia de ardei (doi ardei la portie) cu sos si smantana deasupra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu