marți, 23 octombrie 2012
Placinta cu iaurt
Ingrediente:
-1 pachet foi placinta
-1 kg iaurt
-8 oua
-250-300 gr zahar(daca se vrea mai dulce se folosesc 300 gr)
-esenta vanilie,coaja lamaie
-unt/margarina/ulei
Preparare:
Secretul acestei placinte consta in ungerea din plin a foilor de placinta cu grasime.
Se amesteca ingredientele(iaurtul,zaharul,ouale si mirodeniile).
Se unge prima foaie de placinta si se pune in tava cu marginile peste tava,se adauga si cea de-a doua foaie la fel ca primapana acoperim peretii si fundul tavii,toate unse.
Se adauga 1/3 din compozitie in care se rupe o foaie de placinta si se arunca in compozitia de iaurt ici'colo.
Se acopera cu 1 foaie,chiar 2 daca e nevoie.
Urmeaza al doilea strat de iaurt si foaia rupta ici'colo ,se acopera cu alta foaie chiar 2 .
Urmeaza al 3 lea strat,se procedeaza la fel ca la celelalte 2 straturi si se acopera la final cu maginile de pe tava.
Deasupra se taie bucati de grasime din plin.
Se baga la cuptor cca 40 minute la foc potrivit.
Pentru cine are cuptor electric poate rumeni putin partea de deasupra.
Fasole verde pentru congelator
Ingrediente:
-fasole verde
-rosii
-ardei capia si/sau gras
-verdeata
-morcovi
Preparare:
Se spala si se curata fasolea,se opareste in apa cu putina sare,se lasa la scurs.
Intre timp spalam rosiile(eu am folosit cherry),se curata de pielita si se taie marunt.
La fel procedam cu mocovul(se poate da pe razatoare sau taiat rondele) ,ardeiul(tocat marunt) si verdeata(eu am folosit marar si patrunjel).
Se aseaza in fiecare punguta speciala pentru congelator o cantitate de fasole cat a gati o mancare,si din fiecare zarzavat cantitatea pe care o folositi la mancare.