marți, 23 octombrie 2012

Placinta cu iaurt

















Ingrediente:

 -1 pachet foi placinta
 -1 kg iaurt
 -8 oua
 -250-300 gr zahar(daca se vrea mai dulce se folosesc 300 gr)
 -esenta vanilie,coaja lamaie
 -unt/margarina/ulei

 Preparare:

 Secretul acestei placinte consta in ungerea din plin a foilor de placinta cu grasime. 
Se amesteca ingredientele(iaurtul,zaharul,ouale si mirodeniile).
Se unge prima foaie de placinta si se pune in tava cu marginile peste tava,se adauga si cea de-a doua foaie la fel ca primapana acoperim peretii si fundul tavii,toate unse.
 Se adauga 1/3 din compozitie in care se rupe o foaie de placinta si se arunca in compozitia de iaurt ici'colo. 
Se acopera cu 1 foaie,chiar 2 daca e nevoie.
 Urmeaza al doilea strat de iaurt si foaia rupta ici'colo ,se acopera cu alta foaie chiar 2 .
 Urmeaza al 3 lea strat,se procedeaza la fel ca la celelalte 2 straturi si se acopera la final cu maginile de pe tava.
Deasupra se taie bucati de grasime din plin.
 Se baga la cuptor cca 40 minute la foc potrivit.
Pentru cine are cuptor electric poate rumeni putin partea de deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu