sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Mango Kulfi-inghetata indiana



















Mango Kulfi - Aromatizata cu pulpa de mango şi şofranul care îi conferă o minunata culoarea lamaie- portocalie, acest desert este gata in cel mai scurt timp, şi arată elegant pentru oaspetii tai.Serveste-l pe pop-stick-uri sau il poti servi simplu ca inghetata. Acoperiti cu fistic tocat daca doriti.

Ingrediente

-3 cani mari smântână de frisca
-1 cana lapte integral
-1 cană pastă de mango(sau mango pasat)
-un varf de cutit de sofran - dizolvat in 2 linguri de lapte cald
-3 / 4 cana de zahar (daca este necesar,daca pulpa nu este suficient de dulce)
-vârf de cuţit de sare

Preparare:

Se pune smantana si laptele la fiert într-o cratiţă mare mare la foc mare, amestecand ocazional. 
Reduceti focul la mic si gatiti la foc mic, amestecand frecvent, pentru aproximativ 1 oră, până când amestecul este redus cu aproximativ o treime si este îngroşat.

Se adauga mango, zahărul şi sarea deja amestecate peste crema.
 Se amesteca continuu pe foc mic, până când zahărul se dizolvă, nu se fierbe.
Se adauga şofranul dizolvat şi se amestecă.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Împărţiţi kulfi in 4 portii,chiar in pahare plastic de unica folosinta.
Acoperiti bine cu folie şi se da la inghetat timp de cel puţin 8 ore, până la intarire .
Se decoreaza cu fistic tocat, dacă doriţi.
Kulfi Mango delicios este gata să uimeasca invitatii dumneavoastra!

Un comentariu: