sâmbătă, 13 noiembrie 2010
Coliva
Ingrediente:
-1 kg arpacas
-cca 750 gr zahar
-un praf sare
-500gr-1kg samburi nuca
-5-6 lingurite scortisoara
-esenta de rom si de vanilie
-coaja lamaie
-biscuiti rasi
-cacao
-zahar pudra
Mod de preparare:
Se spala arpacasul in 9 ape( cine prepara coliva pt parastas(pomana)),se pune la fiert cu apa si cu praful de sare.
Dupa ce a fiert mai mult de jumate si infloreste,se adauga zaharul pana se fierbe definitiv.
Coliva trebuie sa nu fie tare.
Trebuie avut in vedere sa ramana putin apoasa pentru ca se adauga nuca si biscuiti.
Se lasa la racit.
Se adauga nuca macinata ,esentele,scortisoara,coaja de lamaie.
Se amesteca.
Daca e prea moale ,se adauga biscuiti rasi.
Se aseaza pe platou si se orneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu