sâmbătă, 2 octombrie 2010

Tocanita de rosii




















Ingrediente:

-1 kg usturoi
-4 kg ceapa
-1 kg ardei capia amestecat cu gogosari si ardei gras
-10-15 kg rosii
-3 kg morcovi(optional)
-1 l ulei
-sare dupa gust




Mod de preparare:

 Se curata ceapa,se taie marunt cu robotul sau se da prin masina de tocat,se pune la calit.
Se curata si se stropseste usturoiul cu aparatul,nu trebuie tocat.
Se adauga peste ceapa.
Se adauga morcovii daca vreti tocanita mai dulcica,nu acrisoara.
Se adauga ardeiul care a trecut prin acelasi proces ca si ceapa.
Se adauga rosiile oparite si depielitate taiate cu mana bucati mai mici.
Spre final se adauga si sarea.
Se pune la borcane si se sterilizeaza cca 20 minute dupa primul clocot.
E minunata pentru:tocanite,sarmale,sosuri,paste,orice mancare preparata cu ce contine tocanita.
Cantitatile nu sunt batute in cuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu