sâmbătă, 2 octombrie 2010

Castraveti bulgaresti






























Ingrediente:

-castraveti cornison
-morcovi rondele,ceapa solzisori,catei usturoi
-3-4(daca va plac mai acrii se pun 4)  linguri otet(de 9 grade acetice)
-2-3 lingurite zahar(daca va plac mai dulci se pun 3)
-1 lingurita sare
-amestec pentru muraturi(piper,seminte mustar ,etc)
-foi dafin,marar uscat

Mod de preparare:

Se aseaza castravetii spalati si restul legumelor in borcane.
Se adauga condimentele,zaharul,sarea, otetul ,se umplu borcanele cu apa ,se pun capacele si se pun la sterilizat.
Timpul pentru sterilizare este mai scurt ca la restul muraturilor.
Se lasa  doar pana incep sa isi schimbe castravetii culoarea.
Se lasa in cratita pt sterilizat pana la racire sau se scot si se invelesc intr-o patura.Chiar daca se formeaza bule de aer in interiorul borcanului,nu fierb.
La camara cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu